Menu Sluiten

Schoolreisjes zijn mogelijk in bijna alle natuurgebieden en parken, maar altijd in overleg met de beheerder. Hieronder staan de locaties rond Amersfoort waarmee al afspraken zijn gemaakt. Wilt u graag een schoolreisje of BSO-uitstapje naar een ander gebied? Laat het ons weten dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Landgoed Den Treek
Den Treek is een groot gebied met bos, heide en zandverstuiving. Er zijn een aantal plekken waar schoolreisjes gegeven mogen worden.

– Treekerpunt: Een heuvelachtig gebied met zandverstuiving, heide en bos, met veel ruimte. Er zijn hier geen voorzieningen, eventueel kan een dixie worden geregeld maar dit is niet verplicht, ligt op vijf minuten lopen van pannenkoekenhuis Bergzicht.

– Ringheuvels: Een leuk beschut terrein met heuveltjes met bos, heide en zand. Er zijn hier verder geen voorzieningen.

– YMCA: Aan de paradijsweg ligt de YMCA, in het bos hieromheen mag volop gespeeld en hutten gebouwd worden. Tegen een vergoeding van 3 euro per kind levert de YMCA koffie, thee en limonade, toiletten en een droge lunchplek. Het is hier ook mogelijk om een lunch te laten regelen.

Landgoed Stoutenburg.
Een afwisselend gebied rond een landhuis, met bos, een vijver en open stukken.
Maximaal voor twee schoolklassen tegelijk, alleen in combinatie met gebruik van het koetshuis. Het koetshuis kan afgehuurd worden voor 75,- euro. Hier zijn toiletten en is, zo nodig, een droge plek om te lunchen.

Oud Leusden
Een stuifzand- en bosgebied in het noorden van Landgoed Den Treek. Hier zijn verder geen voorzieningen.


Bokkeduinen
De Bokkeduinen zijn een stuk bos met heel veel heuveltjes en veel ruimte voor bouwen en spelen langs het Soesterkwartier in Amersfoort. Hier zijn verder geen voorzieningen.

De Bergjes
Tussen Soest en Soesterberg, langs de rand van het militaire oefenterrein, ligt een smalle maar avontuurlijke rand bos, met heuveltjes en open stukken gras. Hier staat een openbaar toiletgebouw dat kosteloos gebruikt kan worden. Ook zijn er plekken waar kampvuur gemaakt mag worden.